Welke soorten raamfolie zijn er?

Welke soorten raamfolie zijn er

Raamfolie is er in allemaal verschillende soorten en maten. Er zijn erg veel situaties waarin raamfolie een oplossing kan bieden. Raamfolie wordt meestal gebruikt voor een afschermende functie maar het heeft nog veel meer functies.

Wat is raamfolie?

Raamfolie is een soort grote sticker die op ramen of deuren kan worden aangebracht. Raamfolie wordt niet alleen gebruikt als decoratie, maar heeft nog veel meer verschillende functies. Het aanbrengen van raamfolie kan veel verschillende redenen hebben. Sommige mensen gebruiken het puur als decoratie, terwijl andere mensen het gebruiken voor de afschermende functie. Het raamfolie wordt bij het aanbrengen op de binnenkant van het raam aangebracht. Raamfolie kan verschillende functies hebben. Het kan een dienen als afscherming van bijvoorbeeld een vergaderruimte. Raamfolie kan ook in auto’s worden aangebracht. Zo kunnen eventuele dieven niet zien of er kostbare spullen in de auto aanwezig zijn.

Welke soorten raamfolie zijn er?

Raamfolie is er in veel verschillende soorten en maten. Deze verschillende soorten ontstaan voornamelijk door de functie die ze hebben. Een voorbeeld van een soort raamfolie is de inkijkwerende raamfolie. Deze folie zorgt ervoor dat niemand thuis of op kantoor bij je naar binnen kan kijken. Wel laat deze folie het daglicht nog binnen, op deze manier kan de ruimte gebruik blijven maken van het daglicht. Vaak is dit een matte folie, waarbij je uit veel verschillende kleuren en patronen kunt kiezen. Een ander goed voorbeeld is de warmte- en zonwerende folie.

Warmte- en zonwerend folie

Warmte- en zonwerend folie is ontwikkeld om de warmte van de zon buiten te houden. Ook zorgt deze folie ervoor dat er geen zonnestralen de ruimte in kunnen schijnen. Deze zonnestralen kunnen je computerscherm verblinden waardoor je hierop niks meer ziet. Deze folie is een hartstikke goede oplossing om het tijdens de warme zomers koel te houden in huis. Het laatste goede voorbeeld is het isolerende raamfolie. Deze raamfolie zorgt er juist voor om de warmte in huis te houden. Door het toepassen van isolerende raamfolie zul je kunnen besparen op je energierekening. Vooral wanneer je thuis enkel glas hebt is isolerende raamfolie een hele goede oplossing.

Wat zijn de voordelen van raamfolie?

Om te beginnen is raamfolie erg gemakkelijk aan te brengen. Het aanbrengen van raamfolie maakt het gemakkelijk omdat je eigenlijk alleen maar een vochtige doek nodig hebt. Je hoeft er ook absoluut niet sterk voor te zijn. Een ander mooi voordeel is dat het raamfolie het daglicht doorlaat. Wanneer je het raamfolie gebruikt als afschermende functie kun je nog wel genieten van het daglicht thuis of op kantoor. Het zonlicht wordt wel gedempt, dus je hebt geen last meer van felle zonnestralen. Raamfolie is ook nog eens erg goedkoop in de aanschaf en het aanbrengen. De standaard raamfolie is al erg goedkoop, maar ook het op maat laten maken van raamfolie blijft aan de goedkope kant. Omdat er veel maten en soorten zijn kan het ook nog eens een esthetische functie hebben. Je kunt kiezen tussen veel verschillende kleuren of patronen. Het raamfolie vraagt verder ook niet om onderhoud. Tijdens het schoonmaken kan het folie gewoon met een natte doek worden afgenomen.