Tandartsfobie is een van de meest voorkomende soorten fobieën. Velen van ons ervaren een mate van angst als het gaat om het hebben van een tandheelkundige behandeling. Een fobie is echter een diepe angst, die ervoor kan zorgen dat patiënten voor langere tijd naar de tandarts gaan. Als u lijdt aan een tandartsangst, kan dit uw gezondheid in gevaar brengen. Hier zijn drie tips die je kunnen helpen om je angsten te overwinnen.

 

Praat met de tandarts

Praat met uw tandarts: tandartsen kunnen soms een slechte reputatie hebben en u kunst zelfs verbaasd zijn dat uw tandarts aanspreekbaar is, begrip heeft en bereid is om alles te doen wat in zijn macht ligt om u te helpen kalm en ontspannen te voelen. Als u uw zorgen aan uw tandarts uitlegt, kunnen zij stappen ondernemen om het vooruitzicht van een behandeling minder afschrikwekkend te maken. Ze kunnen u geruststellen, uw vragen beantwoorden en u alles vertellen wat u moet weten over de procedure die u nodig hebt.

 

De eerste stap nemen

Neem die eerste stap: een van de grootste problemen met tandartsangst is dat het erger wordt naarmate je er langer van weggaat. Als u langere tijd niet bij de tandarts bent geweest, bestaat er een groter risico op een uitgebreidere behandeling zoals een tand trekken of verstandskies trekken. Als je de eerste stap kunt zetten om je angsten te overwinnen en voor een routematige afspraak te gaan, zal dit je goed van pas komen in de toekomst. Regelmatige afspraken verminderen het risico op tandbederf en tandvleesaandoeningen dramatisch.

 

Lees geen horrorverhalen

Blijf weg van horrorverhalen: veel mensen zijn bang om naar de tandarts te gaan vanwege verhalen die ze hebben gelezen in tijdschriften over verhalen die anderen hen hebben verteld. De realiteit is dat duizenden mensen elke dag zonder problemen naar de tandarts gaan.

Door digikring