Sporten in Apeldoorn, een speciale groepsles?!

Sport en Bewegen is gezond, sportscholen zat in Apeldoorn.maar wat kies je als je een niet al te standaard groepsles van de sportschool wil afnemen? Een leuke sport om te beoefenen is het Shaolin Kung Fu. Een sport voor versterking van lichaam en geest en die geschikt is voor zowel jong als oud.

Een goede cardio workout, plezier, verbeteren van je kracht conditie en lenigheid. Dit alles is aan de orde binnen het Shaolin Kungfu. Het woord “Shaolin” betekent: Jong Bos en “Kungfu” zou je kunnen vertalen als: oefening baart kunst, constant herhalen en tijd en energie.

Het idee achter Kungfu is dat door ergens tijd en energie in te steken je jezelf ontwikkelt waardoor verbetering mogelijk is en ontwikkeling ontstaat. In principe zou alles van koken tot schilderen, schoonmaken maar ook de vechtsport ofwel vechtkunst, kungfu kunnen heten.

Kungfu is door films en reclame veelal verbonden met het Wu Shu wat vechtsport, vechtkunst betekent. De Apeldoornse sportschool Hu Yong Gan biedt al jaren lessen zelfverdediging, Shaolin vormen, Tai Chi Chuan en Kungfu in bredere zin aan.

De school doet geregeld mee met wedstrijden en heeft al verschillende hukdigingen mogen ontvangen van de sportraad en gemeente Apeldoorn. Wedstrijden zijn er op verschillende vlakken zoals vorm (te vergelijken met kata) Sanshou / Sanda semi of full contact sparren. duo demo gevecht en meer.

Vaak zoeken mensen groepslessen, maar zoeken ook wat speciaals voor deze mensen zou Shaolin Kung Fu een uitkomst kunnen zijn. De sfeer in de Shaolin Kungfu school Apeldoorn is plezierig en goed en een ieder is dan ook welkom om Shaolin Kungfu te komen proberen.

Kijk op Shaolin Sportschool Apeldoorn voor meer informatie.

Leer geweldige kicks, trappen, blokken, tricks en zelfverdediging. Hou je van sparren ben je ook van harte welkom.

Zelf geen interesse? Maar vind u het wel leuk voor uw kinderen laat ze dan eens een les proberen bij Shaolin Kungfu Kids in Apeldoorn. Deze lessen zijn elke woensdagmiddag van 15:00 tot 16:00 in de gymzaal aan de Tormentilstraat 69 7322KH te Apeldoorn.

Klik op: Jeugd Kungfu Kids Apeldoorn

Probeer eens een leuke nieuwe groepsles en doe een proefles bij Shaolin Kungfu Apeldoorn.

Door digikring