Te lange schaamlippen is een onderwerp waarop een behoorlijk taboe rust. Je bespreekt het niet 'even' tijdens de koffie met vriendinnen, of met familie. Hooguit vormt de eigen partner een klankbord, maar als dat niet genoeg is rest je één ding; ervaringen van andere vrouwen onderzoeken op internet. 

Ervaringen

De meeste vrouwen die een schaamlipcorrectie hebben ondergaan zijn het over één ding eens: na de operatie is het even enige tijd afzien om weer bijvoorbeeld pijnvrij te kunnen plassen. Zijn de wonden echter weer mooi geheeld, dan krijg je er als vrouw een hoop voor terug, zoals: pijnvrij nauw ondergoed kunnen (ver)dragen of andere nauwzittende kleding weer gemakkelijk en pijnvrij te kunnen dragen. Je durft je weer in een sauna te begeven, zonder het idee te hebben dat men je nakijkt vanwege je hangende schaamlippen. 

Daarnaast voelen vrouwen zich vaak weer aantrekkelijker voor hun partner en bestaat er minder de behoefte zich te verschuilen onder lakens en/of badjassen e.d. om de aanblik te verhullen.

Besluit genomen

Op het moment dat je besluit een plastische ingreep te laten uitvoeren, dan kun je hiervoor naar de huisarts, die je doorverwijst naar het ziekenhuis. Ook kun je direct naar een vrouwenkliniek, zoals V-Klinieken te Leiden. Hiervoor heb je geen doorverwijzing nodig. Het is wel zo dat een schaamlipcorrectie niet vergoed wordt vanuit het ziekenfonds overigens.

Door digikring