Het raadplegen van een fiscaal adviseur is een belangrijk aspect voor het runnen van een succesvolle onderneming. Een valkuil waar menig startende ondernemer in dreigt te vallen is te snel een "goede boekhouder" in de arm nemen; vaak via via verkregen. Boekhouders hebben vaak tot wel 100 klanten in hun klantenbestand. De aandacht gaat vaak vooral uit naar grote, belangrijke klanten. Kleine klanten -de startende ondernemer- wordt er soms zijdelings 'bij gedaan'. En dat werkt dus niet. 

Kleine klant, weinig urgent?

Ervaringen van kleine ondernemers met sommige boekhouders liegen er niet om. Boekhouders die vergeten een ICP verklaring door te sturen naar de belastingdienst, dan kun je rekenen op een boete van € 131. Het is gebeurd. Natuurlijk bekostig je dit dan zelf; het voelt ongemakkelijk om dit door te schuiven. Of boekhouders bij wie je als kleine ondernemer telkens maar waar aan de mouw moet trekken om nu eindelijk eens jouw inkomstenbelasting af te handelen. Net zolang totdat de waarschuwingen van de belastingdienst op de deurmat vallen. Om dan uiteindelijk vervolgens 2 boekjaren vliegensvlug af te handelen, waar de belastingdienst dan ineens op staat. Het kan verkeren. Dit is slechts een greep uit kleine voorvallen van boekhouders die eigenlijk te weinig tijd (kunnen) besteden aan bepaalde kleine klanten. 

Fiscaal advies; het belang

Een goede fiscaal adviseur is meer dan een boekhouder. Deze is erkend belastingadviseur en brengt u als klant vooraf duidelijk advies uit over de beste fiscale route haalbaar voor uw onderneming. De fiscaal adviseur denkt met uw organisatie mee en stuurt u fiscaal bij waar nodig, zodat uw onderneming optimaal profijt heeft van alle actuele belastingrichtlijnen en wetten. 

Meer weten? Bezoek de website Fiscdeboer.nl

Door digikring