In bepaalde sectoren heb je te maken met flexibele werkroosters. Denk bijvoorbeeld aan de horeca. In deze sector heb je allereerst te maken met onregelmatige uren. Door de week is het bijvoorbeeld minder druk dan in het weekend. Tevens heb je dus ook niet te maken met een reguliere werkweek die loopt van maandag tot en met vrijdag. Het is ook niet zo dat werknemers van 9 tot 5 werken. Je hebt bedienend personeel nodig wanneer je gasten in het restaurant hebt. Daarnaast heb je meer mensen nodig wanneer het drukker wordt. Het is dus helemaal niet raar dat je bijvoorbeeld om 5 uur start met 2 werknemers die alles klaarzetten. Om 6 uur komt er vervolgens 1 extra kracht bij, aangezien mensen in Nederland rond dit tijdstip honger krijgen. Tussen 6 en 7 kunnen er nog eens een x aantal werknemers binnen komen om te toenemende drukte op te vangen. Rond 9 uur begint de drukte weer af te nemen. Degenen die als eerste zijn begonnen, kunnen dan vertrekken. Degenen die als laatste zijn begonnen, kunnen sluit draaien. Dit hele systeem geldt natuurlijk ook voor in de keuken. Er moet vanaf 2 uur al een team aanwezig zijn om alles klaar te zetten en te voor te bereiden. Zodra de keuken begint te koken voor de gasten in het restaurant, heb je extra mensen nodig. Dit alles is de situatie op een zaterdag. Een maandag vraagt om een hele andere planning. Je moet dus een flexibel rooster maken. Het is eigenlijk onbegonnen werk om een rooster te maken met pen en papier. Je moet het rooster immers zo vaak aanpassen, dat het na verkoop van tijd al snel een chaotische warboel wordt. Het is dus veel handiger om een digitale personelsplanning te maken. Dit is heel gemakkelijk te doen via Excel. Maar het is nog makkelijker als je een rooster gaat maken via een speciaal Excel template van PersoneelsSysteem. Via dit speciale template kun je heel gemakkelijk een rooster maken. Dit rooster kun je bijvoorbeeld voor één week in elkaar zetten. Voor de week erop kun je dan hetzelfde format gebruiken. Je hoeft dus niet een heel nieuw rooster te maken. Eventuele aanpassingen kun je gemakkelijk doorvoeren. Ook als je rooster af is en je moet in het midden van de week aanpassingen maken, dan is het dat eenvoudig te regelen. De updates kun je ook gemakkelijk doorsturen naar je werknemers. Op deze manier is iedereen altijd op de hoogte van het meeste recente rooster. Dat is wel zo prettig, want dan heb je nooit te maken met mensen die niet op de hoogte zijn van recente wijzigingen.
 
KIJK SNEL OP PERSONEELSSYSTEMEN.NL OVER HOE JE EEN ROOSTER KUNT MAKEN
 
Mocht je interesse hebben in een simpel Excel template waarmee je een rooster kunt maken, dan kun je terecht op de bovenstaande website. Via deze site kun je namelijk gratis het Excel sheet downloaden. Tevens kun je op werkdagen tijdens kantooruren via de chat vragen stellen. Dus wil je meer weten over het Excel template, dan zit er altijd iemand voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Je kunt het template gebruiken voor:
 
Weekrooster
Tijden & diensten
Aanpassingen
 
OVERIGE MOGELIJKHEDEN
 
Naast het gebruiken van een Excel template, kun je ook kiezen voor een volledige personeelsplanning van PersoneelsSysteem.nl. Met een dergelijk systeem kun je alles bijhouden. Niet alleen kun je zien wie wanneer werkt, maar je ziet ook wat de personeelskosten zijn, wat de verwachte omzet is en wat je budget is. Ideaal dus voor een compleet overzicht.

Door digikring