Virtuele valuta is een hulpmiddel voor een revolutie in het huidige banksystemen. ‘Geld zal niet voor altijd en eeuwig hetzelfde blijven’, aldus Luno mede-oprichter van Swanepoel.

Door de eeuwen heen heeft geld zijn vorm veranderd om rekening te houden met de behoeften van de economie. Papiergeld dat wordt uitgegeven en gecontroleerd door een centrale autoriteit, is de afgelopen paar eeuwen aantrekkelijk geworden voor landen over de hele wereld. Hoewel bankbiljetten nog steeds relevant zijn in de huidige economie, zal de situatie niet hetzelfde blijven, vooral in de nabije toekomst. Om deze reden deelde mede-oprichter van Luno (een grote Engelse crypto exchange wallet) de heer Swanepoel zijn mening over de relevantie van digitale activa in de toekomstige economie. Hij sprak in een interview met Express.co.uk, waar hij het belang van virtuele valuta uitlegde als een middel om de huidige banksystemen over de hele wereld te revolutioneren.

Nieuwe menselijk kapitaal
De heer Swanepoel is echter onduidelijk over hoe deze evolutie zal plaatsvinden in termen van Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH). Bovendien zegt hij dat de revolutie ook de vorm kan aannemen van een heel nieuw ‘menselijk kapitaal’ dat uiteindelijk de traditionele financiële systemen zal verstoren. Swanepoel zegt dat hij niet anti-bank is, maar dat hij tegelijkertijd geen anti-overheid is, hoewel hij denkt dat het banksysteem dat vandaag bestaat niet past bij de structuur van het digitale tijdperk.

‘Geld zal niet voor altijd en eeuwig hetzelfde blijven’, verklaarde hij, terwijl de huidige speculatie die leidt tot de volatiliteit van de markt zeker zal afnemen naarmate cryptocurrencies hun beoogde vorm aannemen. Swanepoel ging verder: ‘Wat we aan het bouwen zijn, zal in de lange termijn nuttig zijn voor mensen in hun dagelijks leven – ze zullen het voor transacties kunnen gebruiken.’

Meer weten over de verschillende cryptovaluta? Op www.nucrypto.nl vind je naast nieuws en reviews, ook advies over welke exchange je het beste kunt gebruiken.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (NuCrypto), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.

Door digikring