Als u geen tijd heeft om de online marketing te verzorgen voor uw bedrijf, of als u hiervan te weinig kaas heeft gegeten, kunt u een online marketing assistent inschakelen. Voor kleine of middelgrote ondernemingen is het vaak niet makkelijk om tijd vrij te maken om hun website te optimaliseren, hun online marketing activiteiten verder uit te bouwen en bij te blijven met de razendsnelle ontwikkelingen op dit gebied.

Volledig traject van concept tot ontwikkeling

Een online marketing assistent kan voor u het volledige traject doorlopen vanaf het eerste concept tot de volledige ontwikkeling van een online marketing strategie. Het begint bij de ontwikkeling van een website. Maar er wordt ook gekeken naar online adverteren en het optimaal gebruik van social media.

Wat doet zo’n assistent?

De diensten die een assistent voor online marketing kan leveren, zijn heel divers. Een website ontwerpen die hoog scoort in de zoekresultaten van Google is een eerste uitdaging waarvoor een ervaren ontwikkelaar nodig is. Voor de website moeten SEO-geoptimaliseerde teksten geschreven worden, wat eveneens enige expertise vraagt. Mogelijk wilt u een webshop laten bouwen. Klanten verwachten tegenwoordig bovendien dat een bedrijf aanwezig is op de social mediakanalen. Vragen beantwoorden, klachten verwerken, nieuws verspreiden: het vergt allemaal veel tijd. Een assistent voor online marketing kan veel van dat werk uit uw handen nemen.

Ook voor online adverteren

Bovendien helpt deze assistent u met het online adverteren via Google Adwords en het optimaal besteden van uw advertentiebudget. Het verspreiden van nieuwsbrieven via e-mailmarketing is eveneens een belangrijke taak. Voor een bedrijfsleider die weinig tijd heeft om zijn online marketing te verzorgen, is de hulp van een online marketing assistent dus onmisbaar.

online-marketing-assistent
Door admin